Osakaskunnat

Pielavesi-Nilakan kalatalousalueella on noin 150 osakaskuntaa. Yksityisiä vesialueita on noin 100 kappaletta.

Oheisessa linkistä avautuvassa kartassa näkyy osakaskuntien rajat ja suurimmat on numeroitu ja niiden nimet on listattu loppuun.
Pielavesi-Nilakan KTA osakaskuntakartta (pdf)

Ohjeistusta ja neuvontaa osakaskunnille löytyy paikalliselta Pohjois-Savon kalatalouskeskukselta. Ajantasaiset yhteystiedot löydät osoitteesta http://www.muikkusuomi.fi/.

Kalatalouden keskusliiton kotisivuilta löytyy myös kattava tieto- ja ohjeistuspaketti osakaskunnille, joihin kannattaa tutustua: https://ahven.net/osakaskunnat/

Osakaskunnat vastaavat vesialueiden omistajina alueidensa hoidosta ja kalastuksesta, mahdollisesti yhdessä kalatalousalueen kanssa. Mitä kaikkea osakkuuteen ja omistajuuteen liittyy, on laaja kokonaisuus käsittäen paljon muutakin kuin kalastuksen. Myös tästä asiasta löytyy hyvä tiedote Kalatalouden keskusliitolta: Vastuullinen vesialueen omistaja - Kalatalouden Keskusliitto - Ahven.net

Osakaskuntien tietoja:

Rytkölänrannan osakaskunta, puheenjohtaja Risto Venäläinen, puh. 0443098021 sähköposti: risto.k.venalainen@gmail.com
Lupamyynti: Myymme yksiköitä, hinta 1,50e/yksikkö. Verkko 30m pitkä=2 yksikköä, katiska=1 yksikkö, koukut 5 kpl=1 yksikkö, uistelu 1 vapa=1 yksikkö, tuulastus=1 yksikkö, pitkäsiima 100 koukkua=3 yksikköä. Yksiköitä voi ostaa max 30 kpl.  Sorsastuslupa 15e, 10 yksikköä lunastanut ei tarvitse erikseen vesilintulupaa. Luvat voi maksaa tilisiirtona Pielaveden op. FI45 5342 0140 0201 04. Mainitse viestikentässä luvanhaltijan nimi, osoite ja puhelinnumero sekä se, mitä lupia ja yksikkömääriä osto koskee. Pidä kuitti mukana valvontaa varten. Merkitse pyydyksiin yhteystietosi! Muista suorittaa kalastonhoitomaksu!